Financiële informatie

Onze stichting is ANBI-gecertifieerd. Dat betekent dat giften en donaties aan onze stichting in aanmerking komen voor fiscale aftrekbaarheid.

FISCALE AFTREKBAARHEID

Wij kregen wat vragen hoe het zit met de aftrekbaarheid van donaties.

In principe zijn giften aan Stichting Faniampiana Sekoly Malagasy fiscaal aftrekbaar. Onze stichting heeft namelijk een ANBI-certificering. Als de toezegging wordt gedaan voor 5 jaar of langer dan kan jaarlijks het volledige bedrag in mindering gebracht worden op het belastbaar inkomen. Is het korter dan 5 jaar dan wordt er op het totaalbedrag van giften per jaar (totaalbedrag wil zeggen al de betaalde giften in een jaar) een aftrek toegepast van 1% van het belastbaar inkomen. Het restant bedrag is dan tot een maximum van 10% van dat inkomen aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Toezeggen voor wat langere termijn heeft dus zijn voordelen. Als je dit wilt kunnen wij dat allemaal (kosteloos) regelen.

Klik hieronder voor onze jaarverslagen:

jaarverslag 2016

jaarverslag 2017