Een school herbouwd in Tanambaobe

De cycloon van voorjaar 2022 heeft verwoestend gewerkt in Mananjary en omgeving.

Samen met het team van Ankizy Gasy hebben we besloten hulp te verlenen aan een school, die totaal was verwoest te herbouwen. We zijn dankbaar dat onze Geef-actie m.b.t. de watersnood ons daartoe in staat stelde.

W kozen voor een school in Tanambaobe.

Hieronder het (foto)verslag van de inspectiereis. Het was een moeizame tocht waar soms auto’s niet verder konden.

De hulpverlening is georganiseerd door Pater Adam Brodzik. Hieronder stelt hij zich aan ons voor.

Mijn naam is Pater Adam Brodzik, ik ben een katholieke priester van la Société du Verbe Divin. Ik ben 34 jaar en al 6 jaar in Madagaskar. Het eerste jaar leerde ik de Malagassische taal en was ik in Antananarivo en in het regenwoud niet ver van Mananjary (Vohilava).
Vier jaar lang ben ik betrokken geweest in het bisdom Mananjary. Ik ben verantwoordelijk voor financiën, bouw, renovatie van kerken, scholen, medische hulpposten etc. Ik ben ook kapelaan in een gevangenis en in een centrum voor ondervoede kinderen.
Ik hou van lezen, mensen ontmoeten, reizen, vreemde culturen en talen te leren.

Hieronder wat videobeelden, ook van de moeilijke reis.